Bemutatkozás

Szeretnék Nektek bemutatkozni!

Baloghné Kovács Éva vagyok Makóról. A makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnáziumban (röviden: szignum) vagyok angoltanár és általános iskolai tanító.

Hobbim az utazás és nemzetközi projektek koordinálása.

Van egy 4 és fél éves kisfiam, Márk.

A békéscsabai Tessedik Sámuel Főiskola elvégzése után -2000-ben-, általános iskolai tanítóként állást kaptam az akkori Almási Utcai Általános Iskolában (ma: Makói Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézet Almási Tagintézménye), ahol azóta is alkalmazásban állok. 2000-től 2003-ig, 6-9 éves gyermekeket tanítottam napközis nevelőként. Időközben megkezdtem tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem angol szakán, levelező tagozaton. Az iskola igazgatója ezért felkért, hogy angol szakkör keretén belül oktassam az angol nyelvet 13-14 éves tanulóknak heti 2 alkalommal. Nagyon élveztem ezt a munkakört, ugyanis nagyon szeretem a gyerekeket tanítani mind az angol nyelvre, mind az anyanyelvükre. A 2003/2004-es szemeszterben Olvasást és Írást tanítottam első osztályos tanulóknak. Csodálatos érzés volt, hogy 28 tanulót én tanítottam meg az anyanyelvükön írni-olvasni. Ezidő alatt, 2004-ben befejeztem egyetemi tanulmányaimat és átvehettem angol szakos bölcsész diplomámat. 2004 óta, 9-14 éves tanulóknak tanítom az angol nyelvet, amivel nagyon elégedett vagyok, ugyanis remek érzés látni, hogy a gyermekek tanulnak idegen nyelvet és ezen a nyelven tudnak kommunikálni külföldi emberekkel. 2006-tól az angol nyelv oktatása mellett, 4. osztályban magyar nyelv és irodalom tantárgyat is oktatok. A 2012./2013.-as tanévben kezdtem el tanítani a makói SZIGNUM-ban, amelyre az jellemző, hogy magyar-angol kéttannyelvű oktatás folyik. Jómagam első osztályban tanítom a matematikát, illetve célnyelven a rajz, ének és technika tantárgyakat, valamint az angol nyelvet. 8. osztályban is tanítom az angolt, mint idegen nyelvet. Iskolai tanítással összesen 13 évet töltöttem.

Előző iskolám a Makói Általános Iskola, vezető szerepet tölt be Magyarországon a számítógéppel segített oktatás területén (IKT). Számos tantárgyat ezen módszer segítségével oktattam. Személy szerint interaktív tábla segítségével szintén aktívan részt veszek az IKT alapú oktatásban. Rendszeresen érdekes feladatokat szerkesztek az interaktív tábla SMART programjának segítségével és ezáltal érdekesebbé teszem tanóráimat. Mindez inspirálóan hat a gyermekek tanulási kedvére. Továbbá iskolám a 2006./2007.-es tanévben részt vett a HEFOP 3.1.3. programban is, mely során jómagam a kompetencia alapú oktatás keretében az angol nyelvű programcsomag tanításáért voltam felelős. E program keretében angol nyelvű digitális tananyagot fejlesztettem. Azóta is kompetencia alapon tanítok és az elvégzett módszertani továbbképzések segítségével sikeresen segítem a gyerekeket a megfelelő tudáshoz, mely tudással a későbbiekben remélhetőleg sikeresen fognak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

2007.-től eTwinning nemzetközi projekteket indítok és koordinálok. Ez a tevékenység inspirálóan hat mind rám, mind az angol nyelvet tanuló diákokra, hiszen ezen projekteken keresztül lehetőségük van angol nyelven kommunikálni különböző európai országokból származó tanulókkal. Számomra azért is motiválóak ezek a nemzetközi projektek, mert ezek segítségével érdekesebbé tehetem angol óráimat és ezáltal népszerűsíthetem az angol nyelvtanulást a tanulók körében. Projektjeim címe: „Culture in the box”, „Cultures across Europe”. Elnyert nemzetközi díjak: eTwinning Label, eTwinning Quality Label. Szintén 2007.-ben csatlakoztam a MELT projekt nemzetközi csapatához pilot tanárként. Finnországban, Tampere városában egy nyári egyetem keretében megkezdtük munkánkat.

Fejlesztéseket végeztünk pilot tanárként közösségi szoftverek és web 2.0-s technológia alkalmazása területén az oktatásban. Előkészítettük a MELT-portált valamint számos multimédiás oktatási anyagot készítettünk. Azóta a MELT projekt sikeresen lezárult.

2008. szeptemberében indítottam el – a városomban elsőként – a Comenius iskolai együttműködések, multilaterális projekt keretében a „Scientific Challenge for European Eco-Citizens” című nemzetközi projektet, számos európai projektpartnerrel együtt. Elnyert nemzetközi díjak: eTwinning Label, eTwinning Quality Label, European Quality Label. Mivel e projekt sikeresen véget ért, ezért is tervezem egy újabb eTwinning-Comenius projekt indítását

Baloghné Kovács Éva

Hozzászólás

Hozzászólás