A SZIGNUM az Uniós élvonalban

Baloghné Kovács Éva tanárnő Szófiában szakmai workshopon vett részt

 

 Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnáziumból Baloghné Kovács Éva angoltanár – az országban a legjobb 2 pályázó közé jutva – a 2013-as évben ott lehetett egy nagy jelentőségű nemzetközi eseményen, az eTwinning Szakmai Workshopon, Szófiában, Bulgáriában.
   A kezdeményezést az Európai Sulinet (EUN), illetve Magyarországon az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. támogatta. A cél az volt, hogy minél több iskola megtalálhassa nemzetközi testvériskoláját és azzal közös projektet kezdhessen. Ennek érdekében az Európai Uniós országok delegációinak tagjai olyan workshopokon vehettek részt, melyeken részletesebben megismerhették egymás projektjeit és lehetőség nyílt a közös munka kezdő lépéseire.
   A SZIGNUM képviselője 18 európai ország pedagógusával oszthatta meg projektötletét, melyből hamarosan közös eTwinning projektek fognak megvalósulni. A projektekben való részvétel azt jelenti, hogy az iskola kiválasztott angolt tanuló diákjai a partneriskolákkal közös projekteket készítenek illetve emailben és videókonferencia keretében tartják a különböző országok diákjaival a kapcsolatot. Éva főleg a magyar-angol kéttannyelvű első osztályos diákoknak keresett külföldi partnereket, hiszen a kéttannyelvű oktatásnak köszönhetően a kis elsősök gond nélkül tudnak angol nyelven külföldi gyermekekkel kommunikálni. Ezáltal is öregbítik a SZIGNUM nemzetközi hírnevét.

Hozzászólás